Brigitte Bardot, scrisoare deschisă către Donald Trump: “Confirmaţi zvonurile care vă pun la îndoială capacitatea de a fi preşedinte”

Vocea.biz / 17.11.2017

Actriţa Brigitte Bardot i-a adresat preşedintelui SUA Donald Trump o scrisoare în care critică decizia administraţiei americane de a permite importul de trofee de elefant din Zimbabwe, la scurt timp după ce l-a permis pe cel din Zambia, spunându-i acestuia că modul nedemn în care acţionează nu face decât să confirme zvonurile care pun la îndoială capacitatea sa de a fi preşedinte.

Ea începe prin a numi decizia o extravaganţă ucigaşă, despre care afirmă că are sprijinul “dictatorului nebun” din Zimbabwe şi confirmă autoritatea criminală pe care o exercită asupra regnului animal şi vegetal în ansamblu, titrează News.ro.

“Niciun despot din lume nu îşi poate asuma responsabilitatea de a face să dispară o specie milenară, care face parte din patrimoniul mondial al umanităţii”, scrie ea, adăugând că elefantul este “un animal sacru, magic, unic, respectat şi protejat”.

“Acţionând într-o manieră atât de nedemnă nu faceţi decât să confirmaţi zvoburile care vă pun la îndoială capacitatea de a fi preşedinte”, afirmă Brigitte Bardot în finalul scrisorii.

Realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres a anunţat, la rândul ei, că iniţiază o campane de strângere de fonduri pentru protecţia elefanţilor şi conservarea speciei.

Jurnaliștii americani au titrat și faptul că decizia lui Trump ar putea fi legată de faptul că cei doi fii ai săi sunt pasionați de vânătoare. Mai multe imagini cu Donald Trump Jr. și Eric Trump la vânătoare de animale exotice au stârnit indignarea opiniei publice în timpul campaniei electorale.

Citește și...